Imprimare

O pacienta a Spitalului de Neurochirurgie din Iasi cere daune de peste 800.000 lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O femeie din Caras Severin, pacienta a Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, sustine ca a ramas paralizata partial dupa o operatie de hernie de disc. Ea vrea ca medicii care s-au ocupat de cazul ei sa plateasca, anunta adevarul.ro.

Tatiana Poschin a fost operata de hernie de disc de medicii ieseni pe 13 octombrie 2011, dupa ce s-a plans de dureri in zona cervicala. Acum cere daune morale de 600.000 de lei si materiale de 200.000 de lei de la doctorii Dana Turliuc, Cezar Popescu si Traian Zburlea, precum si de la Spitalul de Neurochirurgie.

Femeia sustine ca starea ei s-a inrautatit vizibil in urma operatiei, durerile de spate devenind insuportabile si intr-un final a paralizat pe partea dreapta. In ciuda sedintelor de kinetoterapie si fizioterapie pe care le-a urmat, Tatiana Poschin marturiseste ca nu si-a revenit, motiv pentru care a revenit la Iasi si a cerut o explicatie de la medici.

„Am mers din nou la doctorul Turliuc, facandu-i cunoscuta starea mea de rau si rugand-o sa-mi faca niste investigatii suplimentare si sa-mi dea un tratament care sa-mi reduca durerile. A refuzat, spunandu-mi sa urmez tratamentul cu antiinflamatoare, ca durerea imi va trece si sa fiu multumita ca n-am ramas paralizata de tot, ca au fost cazuri mai grave decat al meu", a adaugat femeia.

Femeia sustine ca a fost tratata superficial chiar si inainte de a i se face operatia: „Nu m-a informat nimeni cu privire la natura si scopul interventiei, care sunt riscurile si consecintele acesteia, daca sunt posibilitati alternative de tratament sau daca sunt necesare implanturi. Practic, mi s-a pus repede in fata o foaie care trebuia semnata. Am semnat-o si am intrat in sala de operatie".

Anul acesta, femeia a apelat la medicii italieni din Padova, iar examenul RMN a indicat prezenta unei „gauri negre" si a unei bucati de fier pozitionate gresit. Tatiana Poschin sustine ca doctorul Dana Turliuc a recunoscut „existenta acestei gauri negre inconjurate de fier si a corpului de fier neidentificat, dar a afirmat ca nu-si poate explica de unde a aparut, spunand ca probabil in momentul taierii osului cu freza a sarit din freza vreo bucata".

Primul termen al procesului in acest caz a fost fixat pentru 15 octombrie. Doctorul Dana Turliuc nu a putut fi contactata, iar managerul Spitalului de Neurochirurgie nu vrea sa comenteze cazul.

„Nu vreau sa comentez pentru ca nu cunosc acest caz. Instanta va decide cine este vinovat", a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-pacienta-a-Spitalului-de-Neurochirurgie-din-Iasi-cere-daune-de-peste-800.000-lei_17089/

lauff lautf laurf