Imprimare

Schimburi de experienta in China, pentru cadrele medicale de la 2 spitale bucurestene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Personalul medical de la doua spitale bucurestene, Spitalul Foisor si Spitalul Coltea, vor realiza schimburi de experienta in unitatile sanitare din Beijing. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a incheiat un parteneriat in acest sens cu o delegatie din Republica Populara Chineza, condusa de presedintele Asociatiei Spitalelor din Beijing, Wang Zhiyan, relateaza Agerpres.

La intalnire au mai fost prezenti si vicepresedintele Asociatiei Nationale de Ingrijire a Copilului si Maternitate, Li Changming, si alti manageri de spitale din Beijing. De asemenea, delegatia chineza a vizitat mai multe sectii din cele doua spitale bucurestene: zona de radioterapie, sectia de imagistica si laboratorul clinic la Spitalul Coltea, iar la Spitalul Foisor le-a fost prezentat modul de functionare a Registrului National de Proteze.

"Ne dorim sa venim in Romania, in primul rand pentru ca intre tarile noastre exista o prietenie de mai bine de 60 de ani si am avut si avem experiente similare. Asa cum am vazut astazi, Beijingul si Bucurestiul se confrunta in foarte multe situatii, cu probleme similare. Pe de alta parte, ne intereseaza opinia dumneavoastra ca medic si ca primar al Bucurestiului si felul in care reusiti sa administrati spitalele pe care le aveti in subordine. Din acest motiv sunt convins ca acest parteneriat este extrem de util pentru ambele parti", a declarat Wang Zhiyan, presedintele Asociatiei Spitalelor din Beijing.

In opinia primarului Capitalei, sistemul de sanatate romanesc a cunoscut o evolutie simtitoare in ultimii ani, fiind insa necesara o imbunatatire a legislatiei care sa permita atragerea de noi fonduri pentru imbunatatirea serviciilor oferite cetatenilor.

"In Romania aproape toate spitalele au fost construite pana in anul 1989. Ca urmare a faptului ca in acea perioada prioritatile erau marile investitii, domeniul sanitar nu a beneficiat o lunga perioada de timp de investitii. In urma cu cativa ani s-a decis descentralizarea spitalelor si in acel moment foarte multe unitati au trecut in administrarea autoritatilor locale. Primaria Municipiului Bucuresti a preluat 21 de spitale din cele 42 existente la nivelul Capitalei si in patru ani municipalitatea a reusit sa modernizeze unitatile medicale, dar si dotarea acestora la nivelul anilor pe care ii traim", a explicat Sorin Oprescu.

Managerii spitalelor Coltea si Foisor au fost invitati la Beijing pentru definitivarea parteneriatului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Schimburi-de-experienta-in-China_-pentru-cadrele-medicale-de-la-2-spitale-bucurestene_17093/

lauff lautf laurf