Imprimare

Ministrii sanatatii si finantelor vor discuta cu Ponta pe marginea taxei clawback

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta a declarat ca trebuie gasite solutii pentru ca medicamentele sa fie in continuare disponibile pentru bolnavi, anunta Agerpres.

"Trebuie sa discutam - domnul ministru al Sanatatii ne va informa - in ce situatie ne aflam cu o problema esentiala, cea a aprovizionarii cu medicamente. Am mostenit niste ordonante adoptate de vechile guverne, ordonante privind taxa de clawback, care in practica se dovedesc aproape imposibil de aplicat. Implicatiile financiare sunt importante, dar sunt pe locul doi, dupa implicatiile umane. Trebuie sa gasim solutiile ca in continuare sa existe medicamentele necesare pentru cei aflati in nevoie", a explicat premierul Ponta.

De altfel, ministrul Sanatatii si ministrul Finantelor urmeaza sa se intalneasca pentru a discuta despre taxa clawback si viitoarea formula de calcul a acesteia.

"Am facut o prezentare si urmeaza sa avem o intalnire, premierul, cu ministrul Finantelor si cu mine, pentru viitoarea formula a taxei clawback, pentru a putea fi aplicat", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Ponta a mai cerut ministrilor Sanatatii si Administratiei si Internelor sa le transmita medicilor si politistilor ca Executivul ii sprijina in a-si face datoria.

"Domnule ministru al Administratiei si domnule ministru al Sanatatii, o sa va rog sa le transmiteti si politistilor si medicilor sa-si faca datoria si ca au sprijinul Guvernului in a-si face datoria. Cred ca asta e un lucru important si va rog sa transmiteti oficial, cu tot atacul la care sunt supusi in aceasta perioada", a declarat Ponta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrii-sanatatii-si-finantelor-vor-discuta-cu-Ponta-pe-marginea-taxei-clawback_17098/

lauff lautf laurf