Imprimare

Institutul Matei Bals a fost premiat de Societatea Europeana de Cercetarea Calitatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premiul International de Diamant pentru Satisfacerea Pacientilor pe anul 2012 al Societatii Europene de Cercetarea Calitatii a revenit Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, anunta Agerpres.

"Premiul ne onoreaza, insa ni s-a trasat si o sarcina, motivarea personalului. Sper sa putem face acest lucru in contextul noii legi a sanatatii. Personalul este dedicat, dar trebuie sa il motivam si financiar", a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul institutiei.

Potrivit acestuia, institutul suporta pregatirea medicilor, participarea acestora la cursuri, la congrese internationale, cu lucrari stiintifice. In prezent, in institut se desfasoara si 40 de studii clinice internationale, studii care sunt foarte importante pentru pacienti.

Romania si Bosnia Hertegovina au primit premiul pentru domeniul medical

Din cele 22 de tari premiate, Romania si Bosnia Hertegovina au primit premiul pentru domeniul medical, iar alte tari, intre care Germania, Marea Britanie, Japonia, Angola, Mozambic, Argentina, Canada au primit premii pentru alte domenii, precum management, IT, agricultura, educatie.

In prezent, managerul se preocupa de modalitatile de a muta ingrijirile spre ambulator si la locul pacientului.

"Am facut multe lucruri in privinta dezvoltarii platoului tehnic. Patologia este una deosebit de complexa, ea rezida din acele cazuri politratate in diferite alte unitati si care ajung la institut ca la o ultima speranta. in procent de 98% aceste cazuri sunt rezolvate", a declarat medicul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Matei-Bals-a-fost-premiat-de-Societatea-Europeana-de-Cercetarea-Calitatii_17100/

lauff lautf laurf