Imprimare

Prof. Gheorghe Burnei, in sectiunea Vox Medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Profesorul doctor Gheorghe Burnei este seful Clinicii de Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului de Copii Marie Curie din Capitala. Discipol al reputatului prof. Alexandru Pesamosca, prof. Burnei sustine ca acesta a fost mentorul sau. O mare influenta asupra carierei sale a avut-o si prof. dr. Florian Popa, fostul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. 

Absolvent al Facultatii de Pediatrie din UMF Bucuresti, prof. Burnei a fost medic specialist in chirurgie si ortopedie pediatrica intre anii 1985-1991 la Spitalul Teritorial Mangalia, a doua lui casa. Intre 1991 si 1992 devine medic specialist al Clinicii de Ortopedie Pediatrica din Marie Curie, iar din 1992 este medic primar in cadrul aceleiasi clinici. 

De-a lungul carierei sale, medicul Gheorghe Burnei a operat peste 13.000 de copii cu malformatii, cea mai mare satisfactie a sa fiind faptul ca acesti copii, deveniti adulti, duc o viata normala si merg pe propriile lor picioare. 

Prof. Burnei este, totodata, autor a doua inventii - tija de distractie centromedulara si instrumentarul pentru abordul somatic sub control laparoscopic al cifroscoliozelor la copil. O alta mare realizare a medicului este procesul castigat impotriva Ministerului Sanatatii, proces prin care specialitatea de ortopedie pediatrica a fost reinfiintata. Din pacate, ne-a spus profesorul, inca nu s-au alocat locuri la Rezidentiat pentru aceasta specialitate. 

Printre personalitatile prezente in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro se numara acad. LM Popescu, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, prof. dr. Vasile Astarastoae, prof. dr. Carmen Ginghina, prof. dr. Ion Bruckner, prof. dr. Florian Popa. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Gheorghe-Burnei_-in-sectiunea-Vox-Medici_17110/

lauff lautf laurf