Imprimare

Reforma sanatatii a presedintelui Obama, validata de Curtea Suprema

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Curtea Suprema a Statelor Unite ale Americii a validat legea privind asigurarile de sanatate a administratiei Barack Obama, insa a facut anumite limitari in ceea ce priveste extinderea programului de asigurari de sanatate pentru cei mai saraci, anunta Agerpres.

Principala prevedere a reformei, obligatia ca toti cetatenii americani sa aiba o asigurare de sanatate, a fost aprobata in principiu, oferind o victorie presedintelui democrat cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA.

Cea mai inalta instanta din tara a declarat constitutionala legea care prevede o asigurare de sanatate pentru 32 milioane de americani care inca nu dispun de aceasta.

Adversarii administratiei Obama cer insa ca obligatia individuala de a obtine o asigurare de sanatate sa fie declarata neconstitutionala. Ei considera ca legea incalca libertatile individuale si reprezinta o extindere semnificativa a autoritatii guvernului federal asupra prerogativele statelor.

Republicanii promit sa abroge legea privind sanatatea

Presedintele Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA, republicanul John Boehner, a promis ca va depune toate eforturile pentru abrogarea legii privind asigurarile de sanatate a administratiei presedintelui Barack Obama care tocmai a fost validata de Curtea Suprema.

"Republicanii din Camera Reprezentantilor sunt decisi sa abroge legea privind sanatatea", a scris John Boehner pe contul sau de pe reteaua de socializare Twitter, adaugand ca nu vor accepta 'Obamacare', denumire data de republicani legii promovate de presedintele democrat al SUA."

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reforma-sanatatii-a-presedintelui-Obama_-validata-de-Curtea-Suprema_17113/

lauff lautf laurf