Imprimare

Solutie pentru pacientii cu insuficienta pulmonara: microparticule cu oxigen

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatorii de la Spitalul Pediatric din Boston vin cu o solutie-minune pentru pacientii care nu pot respira din cauza unor insuficiente pulmonare. Microparticulele cu oxigen descoperite de cercetatori pot tine in viata un om timp de 30 de minute fara ca acesta sa respire deloc, anunta adevarul.ro.

Microparticulele umplute cu aer pot fi administrate intravenos, pentru a oxigena sangele. Ele contin un singur strat de lipide care inconjoara un saculet de oxigen.

Descoperirea a fost testata pe animale care aveau niveluri scazute de oxigen in sange. La doar cateva secunde dupa ce le-au fost injectat microparticulele, nivelurile de oxigenare a sangelui au revenit la cote normale.

De asemenea, microparticulele cu oxigen au fost testate si in situatii critice. Animalele, care aveau trahea complet blocata, au reusit sa traiasca 15 minute fara sa respire deloc.

Microparticulele se gasesc intr-o solutie lichida si pot fi de mare folos paramedicilor pentru a stabiliza pacientii aflati in stare critica. Solutia poate fi pastrata in seringi, sustin cercetatorii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Solutie-pentru-pacientii-cu-insuficienta-pulmonara_-microparticule-cu-oxigen_17116/

lauff lautf laurf