Imprimare

Stagiu de practica la IML Mina Minovici pentru 25 de studenti medicinisti britanici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Douazeci si cinci de studenti britanici de la Universitatea John Moores, specializati in medicina legala, au efectuat un stagiu de pregatire la la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici si la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, deplasarea a fost organizata de doctorul Amanda Boddis de la LJMU in colaborare cu doctorul Catalin Dogaroiu din cadrul IML. Vreme de cinci zile, studentii au luat parte la activitati din lumea medicinei legale si anchetelor politienesti, invatand inclusiv despre investigatii efectuate la locul crimei si asistand chiar si la autopsii.

"Calatoria a fost nemaipomenita. A fost foarte bine pusa la punct, iar autopsiile au fost poate cea mai buna lectie de biologie pe care am avut-o. Experienta nu se compara cu a te uita intr-o carte si a-ti imagina", a declarat unul dintre studentii britanici.

La finalul excursiei, toti studentii au primit un certificat din partea doctorului Dogaroiu. Este pentru prima data cand studenti la medicina legala din Marea Britanie efectueaza o astfel de deplasare in Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Stagiu-de-practica-la-IML-Mina-Minovici-pentru-25-de-studenti-medicinisti-britanici_17121/

lauff lautf laurf