Imprimare

Produse lactate infestate cu bacteria E-coli la SJU Vaslui

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui i-au fost furnizate produse lactate infestate cu microbul pioceanic si cu bacteria escherichia coli, informeaza Agerpres. Sesizarea a fost facuta de catre asistentele si bucataresele din unitatea sanitara. In consecinta, mai multe probe din respectivele produse au fost trimise in laboratorul Directiei de Sanatate Publica.

"Am primit mai multe sesizari de la asistentele sefe din spital ca laptele nu are proprietati organoleptice corecte intrucat branza calcica nu se poate realiza. In momentul in care se puneau tabletele de calciu lactic se producea un mucilagiu. De asemenea, au fost asistente care au sesizat ca iaurtul nu are calitati corecte. In aceste conditii am luat hotararea ca produsele sa fie trimise la Directia de Sanatate Publica atat pentru analize bacteriologice, cat si pentru stabilirea calitatilor nutritive. In urma acestor demersuri am primit buletine cu o cantitate nepermis de mare de e-coli atat in iaurt cat si in lapte", a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Potrivit acesteia, firma care furnizeaza produsele lactate spitalului este din judetul Botosani si a castigat acest drept in urma unei licitatii electronice.

Conducerea SJU Vaslui afirma ca in urma consumului acestor produse infestate, urmarile pentru pacienti ar fi putut fi foarte grave. Directorul de ingrijiri al unitatii sanitare sustine ca societatea furnizoare de produse lactate a prezentat documente, avize si buletine de analiza la zi, lucru care nu a putut crea suspiciuni cu privire la calitatea lactatelor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Produse-lactate-infestate-cu-bacteria-E-coli-la-SJU-Vaslui_17124/

lauff lautf laurf