Imprimare

Retetele electronice, eliberate doar de unii medici de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din 2 iulie 2012 a intrat in vigoare prescriptia electronica, insa aceasta va deveni obligatorie abia incepand cu data de 1 ianuarie 2013. Potrivit Agerpres, doar o parte din medicii de familie tulceni ar putea elibera retete electronice, desi toate farmaciile din judet sunt pregatite sa elibereze medicamente pe baza acestora.

"Toate farmaciile din judet au cititoare de coduri de bare. Noi lucram cu medicii de familie on-line de anul trecut, dar nu toti pot elibera deja retete electronice. Circa 60% din ei au soft-uri de la firme private si actualizarea acestora depinde de furnizorul softului. Ceilalti lucreaza pe sistemul gratuit furnizate de CNAS, iar actualizarea s-a realizat sau este in curs de a se realiza", a declarat reprezentanta CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Pe de alta parte, la Harghita, reprezentantii medicilor de familie considera ca introducerea retetelor electronice va duce la desconsiderarea asiguratilor care locuiesc in zone unde nu exista acces la Internet cu banda larga.

"Eu cred ca va fi o problema de restrictie si de nerespectare a drepturilor asiguratilor. De ce e vinovat un bolnav care traieste intr-o zona unde nu exista Internet de banda larga? Este o desconsiderare fata de asigurat sa introduci asa ceva daca nu exista conditii tehnice suta la suta, la nivel national", a declarat dr. Szabo Soos Klara, presedintele AMF Harghita.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Retetele-electronice_-eliberate-doar-de-unii-medici-de-familie_17128/

lauff lautf laurf