Imprimare

5 milioane de bebelusi s-au nascut prin tehnica FIV incepand cu 1978

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cinci milioane de bebelusi s-au nascut prin fertilizare in vitro incepand cu anul 1978, anunta Agerpres. Estimarile au fost facute publice in cadrul unei conferinte ce a avut loc la Istanbul, Turcia.

Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE) estimeaza ca 350.000 de bebelusi sunt conceputi anual prin fertilizare in vitro, echivalentul a 0,3% din cei 130 de milioane de copii care se nasc in lume.

"Tehnicile au fost imbunatatite semnificativ de-a lungul anilor, cu o crestere a ratei sarcinilor. Copiii nascuti sunt la fel de sanatosi ca cei din parinti infertili care au procreat in mod spontan", a declarat dr. David Adamson, presedintele Comitetului international pentru supravegherea reproducerii umane asistate medical.

Conform cifrelor furnizate la Istanbul, aproape 1,5 milioane de fertilizari in vitro in sens larg sunt practicate in fiecare an in intreaga lume, dintre care o treime in Europa.

Rata de succes al unui ciclu de tratament s-a stabilizat la 32% din rata sarcinilor prin embrion transferat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/5-milioane-de-bebelusi-s-au-nascut-prin-tehnica-FIV-incepand-cu-1978_17134/

lauff lautf laurf