Imprimare

Pregatire academica pentru liceenii romi interesati de admiterea la medicina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Liceenii romi care isi doresc sa sustina examenul de admitere in cadrul unei institutii de invatamant din domeniul medical sau farmaceutic se pot inscrie in programul de tutorat si burse lansat de Active Watch/ Agentia pentru Monitorizare a Presei, prin programul de Dezvoltare Personala Profesionisti romi in domeniul medical.

"Elevii romi care in anul academic 2012-2013 vor fi inscrisi in ultimul an de studiu liceal, pot aplica la tutorat, in sectiunea burse romi, pana pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea inscrierii candidatii trebuie sa transmita o serie de documente", se arata intr-un comunicat de presa trimis de AMP.

Potrivit organizatorilor, sunt 200 de locuri disponibile, regimul fiind gratuit. Materiile pentru care se realizeaza tutoratul sunt biologia si chimia sau fizica, fiind sustinute de profesori de specialitate.

Totodata, elevii selectati pot participa la tabere de motivare si pot beneficia de burse lunare.

Program de tutorat si mentorat in domeniul medical

Proiectul O generatie de specialisti romi in domeniul medical sustine accesul acestora la educatie academica in domeniul medical si combate abordarile stereotipe cu privire la dezinteresul persoanelor de etnie roma pentru educatie si pentru practicarea de profesii care necesita un inalt grad de calificare.

Programul merge in doua directii: mentorat, dedicat celor care deja studiaza in domeniul medicinei si tutoratul, dedicat celor care vor sa isi dezvolte o cariera in medicina.

In anul academic 2011-2012, un numar de 98 de elevi de etnie roma au beneficiat de pregatire la fizica, biologie si chimie, fiind asistati de cei 33 de profesori implicati in programul de tutorat.

Mai multe informatii aflati AICI.

Parteneri ai programului sunt Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate si Open Society Institute.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pregatire-academica-pentru-liceenii-romi-interesati-de-admiterea-la-medicina_17136/

lauff lautf laurf