Imprimare

Pacientii sustin ca ar trebui sa se revina la contributia de 7% pentru Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul legii sanatatii nu este complet, fiind necesare foarte multe elemente ca legea sa fie functionala, sustine Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, citat de Agerpres.

Conform acestuia, ar trebui sa se revina la contributia de 7% pentru sanatate, intrucat principala problema ramane finantarea. Totodata, Iulian Petre, vicepresedintele Coalitiei Organizatiilor de Pacienti cu Boli Cronice a explicat ca proiectul de act normativ are atat plusuri, cat si minusuri.

Intre minusuri se afla lipsa precizarilor privind drepturile pacientilor, reorganizarea CNAS ca societate mutuala, care este dificil de realizat. Proiectul de lege nu prevede clar ce se intampla cu programele nationale, nu se stie ce va asigura pachetul de baza, iar prevederea conform careia consiliile locale care au in administrare spitale trebuie sa contribuie cu 50% la investitii este greu de realizat, intrucat nu toate primariile au fonduri suficiente sau posibilitati de finantare, a aratat Iulian Petre.

Petre este sceptic in legatura cu adoptarea legii in acest an, avand in vedere ca "lumea politica este prea agitata".

Proiectul de lege al sanatatii a fost postat marti pe site-ul Ministerului Sanatatii. Aflati AICI care sunt principalele modificari din proiectul legii sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-sustin-ca-ar-trebui-sa-se-revina-la-contributia-de-7_-pentru-Sanatate_17140/

lauff lautf laurf