Imprimare

Crucea Rosie Romana implineste 136 de ani de activitate umanitara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste 136 de ani de istorie si activitate umanitara, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei, informeaza Agerpres.

Pe 4 iulie 1876, un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino si Carol Davila au inscris Romania pe harta mondiala a Crucii Rosii, deschizand prima noastra 'sucursala' in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti.

Un numar de 402.701 de familii si persoane singure au beneficiat de serviciile de sprijin si informare ale CRR in anul 2011.

Provocarile si schimbarile sociale au fost semnele distinctive ale anului trecut. Mii de persoane afectate de criza economica au solicitat sprijin de la Crucea Rosie Romana. Astfel, munca de zi cu zi a organizatiei cu cele mai nevoiase persoane s-a dublat, cu atat mai mult cu cat donatiile din partea marilor companii, la randul lor afectate de criza financiara, au scazut.

Prin proiectele si campaniile implementate, CRR a ajutat 122.962 de familii si persoane singure cu alimente de baza, produse de igiena, articole de imbracaminte si incaltaminte si rechizite.

CRR a instruit peste 11.000 de oameni in domeniul acordarii primului ajutor de baza si a mobilizat 4.463 de persoane sa doneze sange in urma campaniilor desfasurate.

Au fost implementate 171 de programe si proiecte sociale si 170 de proiecte si campanii de educatie pentru sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Crucea-Rosie-Romana-implineste-136-de-ani-de-activitate-umanitara_17146/

lauff lautf laurf