Imprimare

CMR solicita inspectia judiciara impotriva Codrutei Kovesi si a procurorilor DNA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor din Romania a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicita declansarea inspectiei judiciare impotriva Codrutei Kovesi (Procurorul General al Romaniei, n.red.) si a procurorilor DNA, implicati in efectuarea unor acte de urmarire penala intreprise fata de medicul Serban Bradisteanu si a altor medici din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca.

"In opinia noastra, actiunea declansata de catre organele de procuratura este o actiune in forta cu o mediatizare nepermisa la acest moment al investigatiilor si de natura a afecta pe de-o parte imaginea corpului medical, iar pe de alta parte, independenta profesionala a medicului si increderea pacientului in medicul curant", sustin reprezentantii CMR.

Potrivit prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR, organele de investigatie impun intregului corp medical o atitudine nelegala si neconforma cu statutul si rolul medicului in societate.

Legitimitatea ingrijorarii reprezentantilor CMR deriva din dispozitiile articolului 2 din Conventia de la Oviedo, dispozitii potrivit carora in orice situatie "interesul si binele fiintei umane ar trebui sa primeze asupra intersului unic al societatii si al stiintei", se arata in sesizare.

"In acord cu practica Curtii Europene de Justitie, solicitam analizarea modului in care a fost pastrat secretul profesional si caracterul confidential al relatiei medic - pacient de catre organele de urmarire penala care au desfasurat, asa cum am inteles din presa, acte de interceptare a unor discutii cu caracter medical dintre medic si pacient sau dintre medic si familia pacientului", conchide prof. dr. Vasile Astarastoae.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CMR-solicita-inspectia-judiciara-impotriva-Codrutei-Kovesi-si-a-procurorilor-DNA_17144/

lauff lautf laurf