Imprimare

Spitalele din Ungaria le permit medicilor si asistentelor sa primeasca 'atentii'

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalele Universitatii Semmelweis din Budapesta le-au permis angajatilor sa accepte mici cadouri in bani de la pacienti, dar numai dupa serviciile oferite, anunta Agerpres.

Universitatea Semmelweis este doar cea mai recenta institutie medicala dintr-un lung sir de spitale din Ungaria care au decis sa le permita medicilor si asistentelor, recunoscuti pentru veniturile lor scazute, sa primeasca 'plati de la terte parti', o practica interzisa conform noului Cod al muncii.

Noua lege, care a intrat in vigoare la 1 iulie, prevede in cateva sectiuni relevante ca primirea de bacsis reprezinta o ilegalitate, cu exceptia cazurilor in care angajatorul decide altceva.

Spitalul Csolnoky Ferenc din orasul Veszprem situat in vestul Ungariei a fost prima unitate medicala care a anuntat ca le va permite angajatilor sa primeasca in continuare bacsis, fiind urmat de mai mult de zece spitale din alte orase.

Conducerile acestor spitale au precizat totusi ca este interzis ca pacientii sa fie presati sa ofere mici cadouri in bani inainte sa primeasca serviciile de care au nevoie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-din-Ungaria-le-permit-medicilor-si-asistentelor-sa-primeasca-_atentii__17149/

lauff lautf laurf