Imprimare

MS: Nu exista risc major pentru sanatatea populatiei din pricina cazurilor de meningita!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In judetele Suceava si Botosani, o echipa de specialisti epidemiologi din Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a evaluat situatia cazurilor de meningita acuta virala inregistrate in ultima perioada.

In urma analizelor, epidemiologii au ajuns la concluzia ca nu exista risc major pentru starea de sanatate a populatiei, desi numarul de cazuri de imbolnavire este unul mare.

Asadar, este necesara mentinerea cu rigurozitate a masurilor de igiena privind aprovizionarea cu apa potabila, prelucrarea si neutralizarea apelor reziduale de canalizare cu deversare in apele de suprafata, precum si respectarea normelor de igiena personala (spalatul frecvent pe maini) pentru a evita aparitia focarelor epidemice in comunitatile urbane si rurale din aceste zone.

Cazurile de meningita acuta virala inregistrate au fost cazuri usoare sau medii

Conform ultimelor date din 4 iulie 2012, in judetul Suceava erau inregistrate 146 de cazuri de imbolnavire, iar in judetul Botosani un numar de 44 cazuri. Cele mai numeroase cazuri au fost inregistrate in cele 2 municipii resedinta de judet -Suceava, respectiv Botosani, aproape in exclusivitate la copii si adolescenti.

"Mentionam ca, toate cazurile de meningita acuta virala inregistrate au fost cazuri usoare sau medii, fara deces. Multi dintre cei afectati au fost complet vindecati si externati dupa ce au primit ingrijiri medicale in unitatile sanitare cu paturi. Foarte important, pentru aceste tipuri de infectii nu exista vaccin sau medicamente, motiv pentru care igiena personala si comunitara raman sigurele modalitati de preventie", declara reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Evolutia situatiei epidemiologice din regiune ramane in monitorizarea autoritatilor sanitare si a celor ale administratiei publice locale pentru stingerea transmiterii bolii in comunitate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Nu-exista-risc-major-pentru-sanatatea-populatiei-din-pricina-cazurilor-de-meningita__17153/

lauff lautf laurf