Imprimare

Serviciile medicale pentru persoanele cu un consum problematic de alcool, o necesitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul Caravana Alcohelp, initiat de Alianta pentru Lupta Impotriva Toxicomaniilor (ALIAT), continua si in 2012. Incepand cu 7 iulie, specialistii caravanei vor oferi consiliere si materiale informative tuturor persoanelor interesate si vor discuta despre consecintele pe care le are consumul abuziv de alcool.

Rezultatele Caravanei Alcohelp de anul trecut, precum si concluziile cercetarii pe care specialistii ALIAT au realizat-o despre serviciile medicale pentru persoanele cu un consum problematic de alcool au demonstrat ca exista o nevoie urgenta de interventie pentru aceste persoane si pentru cei apropiati lor.

"Din acest motiv, am hotarat sa continuam Caravana Alcohelp si in 2012. Editiile trecute ale Caravanei ne-au aratat ca astfel de inteventii specializate in mijlocul comunitatilor sunt cu adevarat utile. Caravana Alcohelp ne ajuta sa intram in contact direct cu acei oameni care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru, sa ii cunoastem personal. Ajungem astfel sa observam indeaproape problemele specifice legate de consumul abuziv de alcool, in zone din toata tara. Incepem Caravana anul acesta in Bucuresti, pentru ca in urmatoarele luni sa ajungem in 4 regiuni din Romania. Oamenii vor putea sa isi evalueze propriul consum de alcool. Noi le vom vorbi despre urmarile negative ale unui consum abuziv de alcool si despre ce pot face pentru a le gestiona", a declarat medicul psihiatru Eugen Hriscu, directorul stiintific ALIAT.

In ultimii 2 ani, Caravana Alcohelp a ajuns in 34 de localitati din zone urbane si rurale din Romania. Aproximativ 14.800 de materiale informative, despre efectele si masurile care trebuie luate in cazul consumului problematic de alcool, au ajuns la vizitatori.

2000 de persoane si-au evaluat consumul de alcool si au primit consiliere de la specialistii ALIAT, in cadrul Caravanei Alcohelp.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Serviciile-medicale-pentru-persoanele-cu-un-consum-problematic-de-alcool_-o-necesitate_17156/

lauff lautf laurf