Imprimare

Proteste ale sindicalistilor din Ploiesti. Spitalul s-ar putea inchide

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste o suta de persoane, membri ai doua sindicate din sanatate, au participat la un protest autorizat in fata Casei Judetene de Asigurari Sanatate Prahova, acestia fiind nemultumiti de conditiile din spitale si de lipsa materialelor sanitare si a medicamentelor, anunta Agerpres.

Manifestantii sunt membri ai Sanitas Prahova si ai sindicatului Solidaritatea Sanitara Prahova. Acestia sunt nemultumiti ca de o luna nu si-au mai primit tichetele de masa, dar si de faptul ca CAS nu deconteaza catre unitatile sanitare publice banii pe serviciile medicale efectuate.

Presedintele Sanitas Prahova, Luminita Gologan, a explicat ca in conditiile actuale cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, s-a putea inchide la sfarsitul lunii in curs, intrucat contractul incheiat de unitatea sanitara cu CAS a fost pentru 29.600 de cazuri pe an, din acestea realizandu-se deja 26.500.

"26.500 de cazuri au fost deja realizate, iar la sfarsitul acestei luni nu mai putem interna pacientii in Spitalul Judetean de Urgenta pentru ca nu mai avem resursele necesare. Practic suntem in situatia sa punem lacatul pe poarta Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti", a spus liderul sindical. Protestatarii poarta lozinci cu mesajele: "nu suntem hoti", "vrem sa tratam pacientii corespunzator", "vrem sa muncim in conditii decente" si scandeaza: "nu vrem sa cersim, noi vrem sa muncim", "noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa pana nu ne castigam tichetul de masa".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proteste-ale-sindicalistilor-din-Ploiesti.-Spitalul-s-ar-putea-inchide_17157/

lauff lautf laurf