Imprimare

Conferinta internationala pe tema medicinei regenerative, gazduita de UVVG Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta internationala "Terapie Celulara si Biomateriale pentru Medicina Regenerativa" a fost organizata de catre Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad, transmite Agerpres.

Lucrarile prezentate au abordat subiecte referitoare la utilizarea celulelor stem in terapia celulara si ingineria tisulara cu aplicatii in maladii precum scleroza laterala amiotrofica, in Alzheimer sau in distrofia miotonica, cu acest prilej fiind prezentata de asemenea modularea fenomenului de apoptoza ca o solutie de tratament a multor maladii, in particular in tratamentul cancerului.

"In raport cu situatia pe plan national si international, proiectul isi propune in final elaborarea unor biotehnologii farmaco-medicale de terapie celulara", a declarat prof. univ. dr Aurel Ardelean, presedintele UVVG Arad.

In cadrul acestor lucrari au fost aduse noutati in domeniul biomaterialelor si suporturilor compatibile pentru ingineria tisulara si regenerarea cartilajului in bolile osteoartritice.

Conferinta s-a adresat cercetatorilor stiintifici, medicilor, biologilor, biochimistilor si specialistilor in biotehnologii farmaco-medicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-internationala-pe-tema-medicinei-regenerative_-gazduita-de-UVVG-Arad_17161/

lauff lautf laurf