Imprimare

Amenda primita de constructorii autostrazii Bucuresti-Ploiesti intra in conturile MS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bugetul Ministerului Sanatatii va fi suplimentat cu 15 milioane de lei, bani ce reprezinta amenda primita de constructorii autostrazii Bucuresti-Ploiesti, anunta Agerpres.

"Astazi ar fi trebuit sa mergem pe aceasta autostrada. Vreau sa merg sa vad, ma bucur ca pe primul tronson lucrurile sunt in regula, sa vedem unde si exact ce probleme mai sunt. Vreau sa le luam banii celor care sunt de vina. Pana in acest moment e vorba de 15 milioane de lei penalitati, am si gasit ce facem cu ei. Toti ii dam la situatia extrem de grava, la bolnavii cu boli incurabile care ne-au transmis un apel disperat. imi doresc totusi sa se termine aceasta autostrada, nu doar sa incasam penalizari", a declarat premierul Victor Ponta.

Pe de alta parte, ordonatorii principali de credite au solicitat in sedinta de Guvern credite suplimentare de 3,3 ori mai mult decat suplimentarea propusa de Ministerul Finantelor Publice la rectificarea bugetara.

La inceputul lunii august va avea loc rectificarea bugetara

In aceasta situatie, MFP a propus ca ordonatorii principali de credite sa reanalizeze solicitarile de suplimentare a cheltuielilor, avand "in vedere constrangerile mentionate existente la nivelul bugetului general consolidat".

De asemenea, Ministerul Sanatatii ar urma sa analizeze posibilitatea ca diminuarea veniturilor Fondului national unic de asigurari de sanatate, ca urmare a unei eventuale diminuari a taxei clawback, sa fie acoperita din veniturile proprii ale ministerului.

"La incheierea negocierilor cu FMI, dupa ce am convenit toti parametrii, la inceputul lunii august, in primele zile va avea loc rectificarea propriu-zisa", a declarat ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Amenda-primita-de-constructorii-autostrazii-Bucuresti-Ploiesti-intra-in-conturile-MS_17160/

lauff lautf laurf