Imprimare

Fostul rector UMF Targu-Mures, declarat incompatibil de ANI

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures, Constantin Copotoiu, s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 2006-2012, deoarece a detinut simultan si functia de sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, anunta Agerpres.

Constantin Copotoiu a incalcat dispozitiile art. 180, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, care stipuleaza 'functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: (...) exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate', respectiv 'persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului'.

Incepand cu data de 1 iulie 2005, Constantin Copotoiu exercita functia de sef sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, iar in perioada 19 aprilie 2004 - 20 martie 2012, Constantin Copotoiu a detinut functia de rector in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu-Mures.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fostul-rector-UMF-Targu-Mures_-declarat-incompatibil-de-ANI_17159/

lauff lautf laurf