Imprimare

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat din functie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Traian Basescu a fost suspendat din functia de Presedinte al Romaniei. Parlamentul, reunit in sedinta extraordinara, a decis suspendarea lui Traian Basescu. Voturile in favoarea suspendarii au fost in numar de 256, in timp ce necesarul era de de 217.

Drept urmare, pe data de 29 iulie se va organiza referendumul, al doilea prin care trece presedintele Basescu.

"In concluzie, mergem la referendum. Dar inainte de a merge la referendum, as vrea sa fac cateva comentarii, foarte putine, dar le voi face. Observ un salt calitativ apreciabil in clasa politica. V-as ruga sa va aduceti aminte ca in 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astazi cu numai 256. Probabil, daca as avea un al treilea mandat, nu ar reusi suspendarea. Dar sa vedem daca-l termin si pe acesta", a declarat Basescu.

Legea referendumului in vigoare spune ca Presedintele este demis daca propunerea a intrunit majoritatea voturilor exprimate de cetatenii inscrisi in listele electorale. Mai precis, presedintele este demis daca 50 plus unu din cetatenii care voteaza la referendum sunt de acord cu demiterea lui.

Reamintim ca anul trecut, proiectul legii sanatatii propus de Traian Basescu a starnit numeroase controverse, ducand la revoltele ce au avut loc in prima luna a anului 2012, in urma carora proiectul de act normativ a fost retras. 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-Traian-Basescu-a-fost-suspendat-din-functie_17165/

lauff lautf laurf