Imprimare

MS va aloca mai multi bani pentru mancarea din spitale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa aloce o suma mai mare pentru mancarea din spitale. Potrivit unei hotarari de guvern publicata pe site-ul MS, modificarile ar intra in vigoare incepand cu luna august a acestui an.

Pana in prezent banii alocati hranei in spitale variaza intre 7,0 lei si 13,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati, si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Propunerile privind nivelul alocatiilor de hrana sunt intre 9,5 lei si 17,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati si 2,5 lei si 16,0 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Actualizarea nivelului alocatiilor de hrana era necesara

Motivele pentru care au luat in considerare modificarea alocatiei sunt reprezentante de evolutia preturilor la marfurile alimentare in perioada mai 2008 - februarie 2012, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli.

"Era necesara actualizarea nivelului alocatiilor de hrana, intrucat baremul nu a mai fost moficat din anul 2008", se arata intr-un comunicat de presa al MS.

Aceasta crestere se incadreaza in bugetele de venituri si cheltuieli pentru unitatile sanitare.

"Autoritatile locale care detin management spitalicesc, prin hotarari de consiliu, pot creste baremul stabilit prin hotararea de guvern, dar vor suporta majorarile din bugetele proprii. si persoanele fizice beneficiare pot solicita majorarea acestor baremuri, dar vor suporta cheltuielile suplimentare corespunzatoare", mai spun reprezentantii MS. 

Puteti consulta proiectul legislativ in intregime AICI

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-va-aloca-mai-multi-bani-pentru-mancarea-din-spitale_17169/

lauff lautf laurf