Imprimare

6,2 milioane de persoane sub tratament antiretroviral in Africa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape 6,2 milioane de persoane se aflau sub tratament antiretroviral in Africa, la sfarsitul lui 2011, a declarat directorul executiv al Programului Natiunilor Unite privind HIV/SIDA (ONUSIDA), Michael Sidibe, relateaza Agerpres.

Potrivit acestuia, numarul de africani care se afla sub tratament anti-HIV a crescut cu 1,1 milioane de persoane in 2011, atingand cifra record de 6,2 milioane, adica 56% din totalul africanilor care au nevoie de un asemenea tratament.

Acest rezultat pozitiv a permis reducerea semnificativa a numarului deceselor in Africa, continentul cel mai afectat de epidemia de SIDA, cu o mortalitate anuala de peste 1,8 milioane acum cinci ani si de 1,2 milioane in 2011.

Datele pe plan mondial pentru 2011 nu au fost facute publice de ONUSIDA, insa in 2010, 6,6 milioane de persoane din tarile cu venituri mici si medii beneficiau de tratament antiretroviral. in acel an, un numar record de 34 de milioane de persoane din lume erau infectate cu HIV.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/6_2-milioane-de-persoane-sub-tratament-antiretroviral-in-Africa_17170/

lauff lautf laurf