Imprimare

Un spital de campanie si doua autospeciale noi pentru ISU Satu Mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un spital de campanie pentru 10 persoane si doua autospeciale noi vor intra in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Somes Satu Mare, printr-un proiect european derulat in zona de nord vest, anunta Agerpres.

Directorul proiectului "imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a", col.(r) Gheorghe Stramb, a declarat la conferinta de lansare, ca in prima etapa s-au facut economii de 2 milioane de euro, astfel ca aceasta suma va fi utilizata pentru noi dotari. Acesta a precizat ca saptamana viitoare urmeaza sa fie finalizata documentatia pentru Sistemul electronic de achizitii publice.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest, prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor. Valoarea totala a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7,98 de milioane de lei.

In cadrul primului proiect, in dotarea ISU 'Somes' au intrat cinci autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, una pentru descarcerare, patru ambulante pentru acordare de prim ajutor si o ambulanta de reanimare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-spital-de-campanie-si-doua-autospeciale-noi-pentru-ISU-Satu-Mare_17176/

lauff lautf laurf