Imprimare

Abordarea integrata a bolii Parkinson, discutata la Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Facultatea de Medicina Dentara din Targu Mures va gazdui cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor cu Parkinson. Tema din acest an a manifestarii este "Abordarea integrata a bolii Parkinson in echipa pacient - cadre medicale".

Temele abordate urmaresc consolidarea notiunilor privind boala Parkinson si informarea participantilor despre noutatile existente pe plan national si international. Astfel, vor fi aduse in discutie situatia bolii Parkinson in Romania - date generale, protocoale terapeutice, posibilitati si limite, relatia Societatii de Neurologie din Romania cu organizatii ale pacientilor, tulburarile psihice si cele de somn in Boala Parkinson, etc.

Totodata, in cadrul evenimentului va fi prezentat cel de-al doilea numar al Revistei “Lalele Rosii”, publicatie trimestriala dedicata pacientilor cu Parkinson si distonie neuromusculara, dar si cadrelor medicale interesate.

Peste 200 de participanti sunt asteptati la conferinta

Evenimentul, aflat sub egida Societatii Romane de Neurologie din Romania, il are ca si coordonator stiintific pe dr. Szasz Jazsef, medic primar neurolog la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Tg. Mures.

Organizatorii asteapta peste 200 de participanti la conferinta, care este creditata cu puncte EMC si EFC. Printre cei prezenti se vor numara membri ai Asociatiei Antiparkinson, apartinatori, reprezentanti ai autoritatilor din sistemul medical, medici neurologi si neurochirurgi, medici de familie, psihiatrii, geriatrii, specialisti in recuperare medicala, farmacisti, asistenti medicali si presa.

Printre lectorii care au confirmat prezenta pana acum se numara: prof. dr. Ovidiu Bajenaru – presedinte Societatea de Neurologie din Romania, conf. dr. Szatmári Szabolcs – UMF Targu Mures, dr. Alina Verzea - Spitalul Clinic Judetean Mures, conf. dr. Cristina Panea - Societatea de Neurologie din Romania, sef lucr. dr. Dan Farcas – UMF Targu Mures, dr. Szász József Attila - Spitalul Clinic Judetean Mures, conf. dr. Aurora Constantinescu- Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, Dan Raican – presedinte Asociatia Antiparkinson.

Taxa de inscriere este de 25 lei pentru membrii asociatiei Antiparkinson, 50 lei pacienti cu Parkinson si distonie nemembri, 100 lei cadre medicale si alti participanti.

Prima editie a Conferintei Nationale a Pacientilor cu Parkinson a fost organizata anul trecut, intre 23-25 septembrie 2011 la Brasov.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Abordarea-integrata-a-bolii-Parkinson_-discutata-la-Targu-Mures_17175/

lauff lautf laurf