Imprimare

MS nu poate promite majorarea salariilor cadrelor medicale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Exista discutii in privinta majorarii salariilor cadrelor medicale, insa nu pot fi oferite garantii in acest sens, data fiind situatia de criza globala, transmite Agerpres.

"Sunt doua aspecte, unul este legat de oferta pe piata muncii, iar al doilea de nivelul acestor venituri. Cu siguranta va exista o politica si chiar daca nu se va putea implementa dintr-o data, dar macar trebuie sa le dam oamenilor perspectiva incat in cativa ani veniturile salariale din zona sanatatii sa creasca in mod substantial", a declarat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in MS.

Conform acestuia, o eventuala majorare depinde si de negocierile cu Fondul Monetar International, ai carui experti vor veni in 24 iulie in Romania.

"Unul dintre punctele cheie ale discutiilor expertilor fondului va fi pe zona de sanatate", a continuat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, in proiectul Legii Sanatatii aflat in dezbatere publica exista inclusa si posibilitatea de plata a medicilor in functie de performantele profesionale.

Potrivit reprezentantului Ministerului Sanatatii, scopul nu este sa marirea salariilor personalului medical la o limita care sa nu faca sustenabil tratamentul pacientilor, ci 'scopul este sa marim suma pe care o are un spital si atunci sigur ca si salariile pot sa creasca'.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-nu-poate-promite-majorarea-salariilor-cadrelor-medicale_17177/

lauff lautf laurf