Imprimare

Tinta de 6% din PIB pentru sanatate ar putea fi atinsa in urmatorii 4 ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor lucreaza la o simulare a impactului financiar al noii legi a sanatatii asupra bugetului national. Secretarul de stat in MS, dr. Alexandru Rafila spera ca bugetul alocat acestui domeniu sa ajunga la 6% din PIB in viitorul exercitiu parlamentar, dupa cum informeaza Agerpres.

"Proiectul de lege (a Sanatatii, n. red.) propune ca prin bugetul de stat sa fie finantate pachetele de servicii pentru acei cetateni care nu-si permit sa plateasca o asigurare sau pentru asa numitii co-asigurati, adica membrii familiilor persoanelor asigurate, pentru care in momentul de fata practic nu platea nimeni. Si o sa existe o crestere practic a veniturilor in sistemul public de asigurari, incat tinta pe care ne-o dorim de a ajunge la un procent din minimum 6% din PIB pentru sistemul de sanatate sa poata sa fie atins. Tinta aceasta de 6% din PIB, sigur, nu poate fi atinsa peste noapte, probabil ca in cursul viitorului exercitiu parlamentar de 4 ani aceasta tinta este rezonabil sa fie atinsa", a declarat dr. Rafila, in cadrul unei conferinte de presa la Targu Mures.

Secretarul de stat a precizat ca doar o crestere procentuala a Produsului Intern Brut per total poate rezolva problema procentului alocat sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tinta-de-6_-din-PIB-pentru-sanatate-ar-putea-fi-atinsa-in-urmatorii-4-ani_17179/

lauff lautf laurf