Imprimare

Cepoi: Sper sa mai deblocam 2.500 de posturi in sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii spera ca in sistemul de sanatate sa mai fie deblocate 2.500 de posturi, pe langa cele 500 deblocate deja, astfel incat sa se acopere necesarul de 3.000 de posturi, anunta Agerpres.

"Am deblocat 500 de posturi. Dupa ce se finalizeaza calculele cu cresterea cheltuielilor salariale prin aceasta crestere de 8% si dupa ce avem o noua evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme incercand sa mai deblocam un numar de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante in sistemul de sanatate, 21.000 s-au vacantat dupa blocarea posturilor, nevoia strict necesara, acuta este de 3.000 de posturi. Am deblocat 500, sper sa mai deblocam 2.500", a explicat dr. Vasile Cepoi.

Problema deblocarii posturilor nu tine, insa, de legea sanatatii, ci de "economia nationala si de conditionalitatile financiare pe care le avem cu institutiile financiare internationale", sustine ministrul Cepoi.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit, luni, cu cei ai autoritatilor locale, cu profesionisti din sistemul medical si reprezentanti ai ONG-urilor pentru a discuta elaborarea noii legi a sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cepoi_-Sper-sa-mai-deblocam-2.500-de-posturi-in-sanatate_17181/

lauff lautf laurf