Imprimare

Centru euroregional de interventie cardio-vasculara la Oradea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Municipiul Oradea ar putea beneficia de un centru euroregional de interventie cardio-vasculara, anunta Agerpres.

Obiectivul se afla pe masa primariei oradene, spre finantare din fonduri transfrontaliere. In cadrulunor intrevederi s-a analizat stadiul implementarii proiectelor prin fonduri transfrontaliere derulate de Primaria Oradea si s-a discutat mai ales despre proiectul Centrului Euroregional de Interventie Cardio-Vasculara Invaziva "Viva Anima".

Proiectul Centrului Euroregional de Interventie Cardio-Vasculara Invaziva "Viva Anima" are ca rezultat infiintarea si dotarea centrului in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, instruirea timp de un an a 20 de cadre medicale la Clinica Auguszta a Universitatii din Debretin, precum si elaborarea unei Strategii euroregionale in cardiologie care va intari colaborarea dintre comunitatea romana si ungara.

"La inceputul lunii august vom sti care proiecte vor fi finantate, vom putea obtine autorizatiile de constructie, vom putea semna contractele de finantare si vom putea organiza licitatiile necesare inceperii lucrarilor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centru-euroregional-de-interventie-cardio-vasculara-la-Oradea_17183/

lauff lautf laurf