Imprimare

Implantul dentar - una dintre cele mai utilizate tehnici dentare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicina dentara actuala este dominata de inovatii tehnologice care au determinat o modificare esentiala a abordarii medicilor specialisti, anunta Agerpres.

Potrivit sursei citate, investigatiile imagistice, sustinute de software-uri performante pentru diagnostic si simulari de tratament, impreuna cu noile tehnici computerizate de realizare a lucrarilor de laborator au impins medicina dentara catre notiunea de "stiinta exacta".

Acesta a subliniat ca investigatiile imagistice (CBCT), sustinute de software-uri performante pentru diagnostic si simulari de tratament, impreuna cu noile tehnici computerizate de realizare a lucrarilor de laborator au impins medicina dentara catre notiunea de "stiinta exacta". 

CBCT sau computer tomograf cu fascicol conic este o tehnologie de scanare tomografica ce poate scana si dobandi informatii volumetrice capabile de a genera informatii 3D complete cu radiatii sensibil mai mici decat orice tehnologie similara CT, oferind numeroase avantaje in modalitatile de generare a imaginii, prin precizie, viteza si siguranta.

Implantul dentar, intre 200 si 500 de euro

Totodata, declara dr. Alecsandru Ionescu, de la Societatea de Stomatologie Estetica din Romania, tehnicile de refacere cu ajutorul implantului dentar sunt printre cele mai utilizate metode.

"Este o abordare usoara si permite o predictibilitate foarte mare, tratamentul se poate face pentru un numar limitat de dinti, care sa refaca si functia, dar si din punct de vedere estetic", a explicat medicul dentist.

Referindu-se la esecuri, medicul a subliniat ca, la nivel international, acestea sunt foarte reduse - 3%-4% , si acestea pot fi anticipate. In ceea ce priveste costurile, acestea variaza de la 200 de euro pana la 500 de euro un dinte, in functie si de materiale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Implantul-dentar---una-dintre-cele-mai-utilizate-tehnici-dentare_17186/

lauff lautf laurf