Imprimare

Operatii sistate din cauza temperaturilor mari, la SJU Botosani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii chirurgi de la Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati" din Botosani au sistat marti interventiile chirurgicale, pentru ca instalatia de aer conditionat s-a defectat, anunta Agerpres.

Suspendarea temporara a oricarui tip de operatie are loc ca urmare a faptului ca temperaturile din salile de operatie depasesc 40 de grade Celsius, iar temperatura optima pentru astfel de activitati este de 18- 20 de grade.

"Riscul de infectie este foarte mare. Riscul creste exponential o data cu cresterea umiditatii si a temperaturii. Creste si riscul de complicatie, ca urmare a cresterii hipertermiei pacientului, care duce la o deshidratare rapida", a explicat dr. Radu Malancea, medicul sef al Sectiei de ortopedie.

Potrivit specialistului, masura este valabila pana la repararea instalatiei de aer conditionat. De altfel, dr. Mihalcea sustine ca firma care asigura service-ul echipamentului a inceput operatiunile de remediere a defectiunilor si spera ca acestea sa fie finalizate pana miercuri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Operatii-sistate-din-cauza-temperaturilor-mari_-la-SJU-Botosani_17188/

lauff lautf laurf