Imprimare

Prof. Burnei: Specialitatea ortopedie pediatrica nu a fost inca introdusa la Rezidentiat!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Gheorghe Burnei, seful Clinicii de chirurgie si ortopedie pediatrica de la Spitalul Marie Curie din Capitala a castigat un proces impotriva Ministerului Sanatatii, in urma caruia specialitatea ortopedie pediatrica a devenit de sine statatoare.

Cu toate acestea, sustine medicul chirurg ortoped, functionarii nu au introdus ortopedia pediatrica pe lista specialitatilor de la examenul de rezidentiat.

"Decizia a aparut in Monitorul Oficial, ulterior a aparut si un ordin al Ministerului Sanatatii. In mod normal, trebuie infiintata o comisie de chirurgie si ortopedie pediatrica, iar locurile disponibile trebuie facute publice. Desi ele ar fi trebuit sa apara inca de anul trecut, acest lucru nu s-a intamplat. In Romania exista doar 18 medici specialisti in ortopedie pediatrica. Ne confruntam cu un mare deficit!", a declarat prof. dr. Gheorghe Burneiintr-un interviu acordat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro.

"Stiti foarte bine ca in Slatina si in alte locuri au fost copii care au murit din cauza unor fracturi simple. Daca ar fi fost acolo un medic specialist in domeniu, acele tragedii n-ar fi avut loc. Si e pacat sa se intample asa ceva. In ultimul timp, apar tot mai multe scolioze si tot mai multe malformatii congenitale, iar interventiile nu le poate face oricine, ci numai cei care sunt formati in aceasta directie, or noi nu mai formam oameni de sase ani de zile", a completat profesorul.

Interviul in intregime il puteti citi AICI.

Prof. Burnei are la activ peste 13.000 de interventii chirurgicale, reusind sa puna Romania de cateva ori pe harta tarilor care au dat "ora exacta in domeniul ortopediei pediatrice". Este autorul catorva inventii (printre care si Metoda Burnei), fiind citat in almanahul personalitatilor marcante mondiale „Who's who", pentru realizari remarcabile.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Burnei_-_Specialitatea-ortopedie-pediatrica-nu-a-fost-inca-introdusa-la-Rezidentiat__17189/

lauff lautf laurf