Imprimare

Accesul privatilor la piata asigurarilor publice de sanatate, la 2 ani de la adoptarea legii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Operatorii privati vor avea acces pe piata asigurarilor de sanatate din banii publici abia la doi ani dupa adoptarea Legii Sanatatii, noteaza Agerpres.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila (foto), a explicat ca practic casele private pentru asigurari de sanatate vor avea acces la banii pentru pachetul de baza de servicii medicale cu o singura conditie: "cei care se vor asigura pentru pachetul bazal la operatorii privati trebuie, in mod obligatoriu, sa aiba si un pachet facultativ de asigurari".

"Pachetul de baza - o sa existe o lista (...), preferam sa spunem ce oferim, nu ce nu oferim. Tot ceea ce nu se gaseste in oferta nu va fi oferit in cadrul acestui pachet de baza. Pentru pensionarii care au mai putin de 740 de lei, (...) serviciile vor face parte dintr-un pachet social de servicii de sanatate, acoperit de bugetul de stat. Pachetul social va cuprinde coplata", a declarat Alexandru Rafila.

Secretarul de stat a aratat ca operatorii privati pot sa functioneze si astazi prin pachete de servicii facultative pe care le ofera acesti operatori din punct de vedere ale unor contracte cu institutii publice sau private.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Accesul-privatilor-la-piata-asigurarilor-publice-de-sanatate_-la-2-ani-de-la-adoptarea-legii_17191/

lauff lautf laurf