Imprimare

Farmaciile bucurestene nu sunt pregatite tehnic sa elibereze reteta electronica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Farmaciile din Bucuresti nu sunt inca pregatite sa elibereze retete electronice, informeaza Agerpres. Astfel, lanturile de farmacii Dona, Help Net, Beladona nu elibereaza inca retete virtuale.

Farmaciile Sensiblu apar pe site-ul oficial al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cum ca ar elibera retete electronice, insa nu fac asta.

Medicul sef al CNAS, dr. Marius Filip, preciza recent ca din cele 4.000 de retete electronice prescrise de catre medici au fost eliberate saptamana trecuta doar 57, pentru ca farmaciile nu sunt pregatite din punct de vedere tehnic.

Farmacii care elibereaza reteta electronica sunt Catena si, potrivit site-ului CNAS, Terapia Farm SRL, farmaciile non stop de pe sos. Stefan cel Mare, Farma Plus SRL, Pharma Life, 2NA. 

Reamintim ca incepand cu data de 2 iulie, reteta electronica a intrat in vigoare. Ea va deveni obligatorie incepand cu ianuarie 2013 cand se va trece strict pe sistemul de prescriptie electronic. Pana atunci, reteta clasica si cea virtuala vor functiona in paralel. 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Farmaciile-bucurestene-nu-sunt-pregatite-tehnic-sa-elibereze-reteta-electronica_17192/

lauff lautf laurf