Imprimare

Laparoscopia pediatrica, introdusa in premiera intr-un spital privat din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premiera pentru pediatria privata din Romania. Un furnizor de servicii medicale private a introdus interventiile chirurgicale laparoscopice si de endourologie la copii. Asta ca urmare a achizitionarii unui echipament de chirurgie endoscopica de ultima generatie, marca Storz.

Laparoscopia pediatrica este o tehnica chirurgicala minim invaziva pentru copii, unde se folosesc instrumente speciale, de dimensiuni milimetrice. Chirurgul realizeaza cateva mici incizii prin care este introdus instrumentul de lucru si o camera video. Imaginile din interiorul corpului sunt transmise in timp real astfel incat toate miscarile efectuate de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern.

Metoda este utilizata la scara larga intrucat prezinta multiple avantaje pentru pacient. Printre acestea amintim: spitalizare redusa, recuperare mult mai rapida, unii pacienti fiind externati chiar in aceeasi zi si putand sa-si reia activitatile zilnice. De asemenea, rezultatele estetice sunt superioare chirurgiei deschise. Cicatricile care raman dupa o procedura laparoscopica sunt foarte mici deoarece trauma peretelui abdominal este minima, iar durerea post operatorie este redusa. Riscul unor complicatii ulterioare interventiei laparoscopice este scazut, in comparatie cu operatiile clasice care necesita incizii mari pentru spatiu de manevra.

“In vreme ce chirurgia laparoscopica a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani la nivel mondial, in medicina pediatrica din Romania aceste proceduri sunt inca in stadiu de pionierat. De aceea, am considerat important ca in primul spital privat din tara dedicat in totalitate copiilor, pacientii sa aiba parte de medici specializati in centre de renume din strainatate care, avand la dispozitie aparatura de inalta performanta, sa aplice cu succes acest tip de proceduri minim invazive. Mai ales cand discutam de copii, al caror organism este mai sensibil, beneficiile chirurgiei laparoscopice sunt cu atat mai valoroase”, a declarat Nicolae Marcu, directorul general al furnizorului de servicii medicale private MedLife, detinatorul singurului spital privat din Europa Centrala si de Est dedicat copiilor, care reuneste cei mai buni specialisti, echipamente moderne si ofera micilor pacienti si parintilor acestora, conditii de 5 stele.

Indicatiile pentru chirurgia laparoscopica sunt pentru afectiuni precum: apendicita acuta sau cronica, chist de ovar, varicocel, testicul necoborat, explorari abdominale diagnostice, colectii intra-abdominale, formatiuni chistice, splina patologica, hernii, etc.

Interventiile endoscopice urologice care se pot realiza cu noua tehnologie sunt: cistoscopiile exploratorii si terapeutice, tratamentul litiazei reno-uretero-vezicala, tratamentul endoscopic al refluxului vezico-ureteral prin injectarea Deflux Vantris, tratamentul ureterocelului, rezectia valvei uretrei posterioare, etc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Laparoscopia-pediatrica_-introdusa-in-premiera-intr-un-spital-privat-din-Romania_17199/

lauff lautf laurf