Imprimare

Seful sectiei ATI de la SJU Vaslui, acuzat de malpraxis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un medic anestezist de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui este acuzat de rudele unui pacient dupa ce in timpul inductiei anesteziei generale inainte de o interventie chirurgicala, barbatul a intrat in stop cardio-respirator, el decedand ulterior la un spital din judetul Iasi.

Potrivit Agerpres, pacientul in varsta de 29 de ani a fost diagnosticat in Italia cu hernie de disc si urma sa fie operat la SJU Vaslui. Medicul care i-a facut anestezia este chiar seful sectiei de Antestezie Terapie Intensiva de la cea mai mare unitate sanitara din judet.

Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui a demarat o ancheta in acest caz.

"Am primit o sesizare de la reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta 'Nicolae Oblu' din Iasi, potrivit careia un barbat in varsta de 29 de ani din comuna vasluiana Feresti, internat initial la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui si transferat la unitatea sanitara din Iasi, a decedat la mai putin de 24 de ore de la internare. in acest caz trebuie clarificate imprejurarile in care s-a produs decesul. Medicii de la Institutul de Medicina Legala din Iasi urmeaza sa efectueze necropsia", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Familia barbatului decedat va depune plangere la Colegiul Medicilor Vaslui impotriva medicului anestezist pe care il acuza de malpraxis.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Seful-sectiei-ATI-de-la-SJU-Vaslui_-acuzat-de-malpraxis_17197/

lauff lautf laurf