Imprimare

O proteina sintetica, arma cea mai buna impotriva virusului gripal

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego State din SUA a facut o descoperire extraordinara, identificand secretul care permite intarirea sistemului imunitar inainte ca gripa sa ne imbolnaveasca, anunta realitatea.net.

Noul studiu publicat in jurnalul stiintific PLoS ONE anunta ca o proteina sintetica foarte puternica, intitulata EP67, are un efect extraordinar: la doar doua ore dupa administrare, aceasta activeaza sistemul imunitar inascut.

Pana la efectuarea acestei cercetari, EP67 a fost folosita mai ales ca adjuvant atunci cand se administrau vaccinuri, fiind folosit pentru a ajuta vaccinul sa activeze reactia imuna. Acum, doi cercetatori au identificat potentialul pe care aceasta proteina il are cu adevarat.

"Virusul gripei este foarte inselator, reusind sa pacaleasca sistemul imunitar pentru a nu fi detectat in primele zile ale infectiei, inainte ca simptomele sa apara. Studiul nostru arata ca atunci cand EP67 este introdusa in corp la 24 de ore de la expunerea la virusul gripal, aceasta proteina sintetica face ca sistemul imunitar sa se activeze imediat, reactionand in timp record la amenintare, cu mult inainte decat ar fi reactionat in mod natural corpul", a explicat dr. Joy Phillips.

Cum EP67 nu actioneaza impotriva virusului, ci asupra sistemului imunitar al pacientului, proteina este la fel de eficienta indiferent de tulpina virusului gripal.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-proteina-sintetica_-arma-cea-mai-buna-impotriva-virusului-gripal_17196/

lauff lautf laurf