Imprimare

Vor fi alocati bani pentru Maternitatea din Drobeta Turnu Severin

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada care urmeaza vor fi alocate fonduri pentru finalizarea lucrarilor la Blocul materno-infantil din Drobeta Turnu Severin, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adian Duicu, citat de Agerpres.

Blocul are o capacitate de 160 de paturi si se afla pe lista cu prioritati a administratiei judetene pentru care, pana la aceasta data, s-au alocat peste 2 milioane de lei si s-a contractat un imprumut de 35 milioane lei.

"Vom analiza graficele si modul in care au fost utilizate fondurile banesti pentru realizarea acestei investitii, astfel incat sa stabilim de cati bani va fi nevoie pentru introducerea in circuitul medical-spitalicesc al acestei noi unitati", a explicat Duicu.

Actuala maternitate, construita in perioada 1935-1937, functioneaza fara autorizatie sanitara si prezinta un pericol pentru viata si sanatatea mamelor si a celor aproape 2.000 de copii care se nasc aici.

"Lucrarile la noua cladire au fost incepute in urma cu 15 ani si in nenumarate randuri au fost abandonate. Prin darea in folosinta a acesteia vom dovedi ca ne tinem promisiunile din campania electorala si ca in atentia noastra se afla interesul comunitatii", a conchis Duicu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vor-fi-alocati-bani-pentru-Maternitatea-din-Drobeta-Turnu-Severin_17202/

lauff lautf laurf