Imprimare

100 de medici din toata lumea discuta despre microchirurgie, la Timisoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Timisoara este gazda celei de-a 10-a editii a Congresului Mondial al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala (ISEM). Manifestarea a inceput astazi si se desfasoara pe parcursul a trei zile, concomitent cu congresele Societatii Romane de Microchirurgie Experimentala, Societatii Romane de Chirurgie a Mainii si a Asociatiei CompasX.

Este un congres important pentru medicii care lucreaza cu tehnicile microchirurgiei, considera seful Clincii de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Timisoara, prof.dr. Mihai Ionac, adaugand ca "vin specialisti din Canada, Coreea, Statele Unite, care conduc laboratoare axate pe studiul transplantului pe organ".

Totodata, vor fi prezente la Timisoara si personalitati in domeniul microchirurgiei experimentale si clinice din Japonia, Italia, Brazilia, Spania, Ungaria si, bineinteles, Romania. Printre acestia amintim: prof.dr. Corradino Campisi - expert la nivel international in microchirurgia limfatica, prof.dr. Marco Innocenti - expert in microchirurgia reconstructiva oncologica, prof.dr. Bruno Battiston - expert in microchirurgia nervilor periferici, Joon Pio Hong - specialist in supramicrochirurgie si Huifang Chen - expert in microchirurgie experimentala.

Microchirurgia experimentala are o contributie deosebita in progresele chirurgiei

Programul manifestarii, structurat pe durata a trei zile, aduce in prim-plan peste 100 lucrari stiintifice fundamentale, care abordeaza ultimele progrese in microchirurgia vasculara si nervoasa, de la transplantul de organ experimental, la reconstructiile complexe de tesuturi si microchirurga limfatica.

"Progresele extraordinare ale chirurgiei transplantului, ale replantarii de membre, ale tratamentului chirurgical al unor forme de cancer au fost posibile doar datorita contributiei fundamentale a microchirugiei experimentale", sustine prof.dr. Mihai Ionac.

Congresul Mondial al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala este considerat una din cele mai importante manifestari la nivel mondial. In plus, faptul ca are loc la Timisoara denota experienta in microchirurgia reconstructiva din Romania, sustine conf. Lucian Jiga, chirurg plastician in cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculara, de la SCJU Timisoara.

"De la introducerea acestei tehnici, in anii 60, o data cu ea s-a revolutionat modul cum privim anumite tehnici. Microchirurgia este realizata in lume de un numar limitat de medici, e prima data cand 100 de medici din toata lumea vin la Timisoara, pentru a vorbi despre microchirurgie, e foarte importanta pentru noi aceasta manifestare", a explicat conf.dr. Lucian Jiga, citat de oradetimis.ro.

Reamintim ca profesorul Mihai Ionac conduce o echipa de medici foarte buni, care impreuna cu specialisti din strainatate realizeaza numeroase interventii din doemniul microchirurgiei. Un astfel de exemplu il reprezinta trei operatii de decompresie de nerv periferic, realizate alaturi de fondatorul Institutului Dellon pentru Chirurgia Nervilor Periferici din Baltimore, prof. Lee Dellon.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/100-de-medici-din-toata-lumea-discuta-despre-microchirurgie_-la-Timisoara_17204/

lauff lautf laurf