Imprimare

Romania nu e singura tara cu probleme in aprovizionarea cu citostatice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tara noastra nu este singura care se confrunta cu probleme in ceea ce priveste aprovizionarea cu citostatice. Alaturi de noi, si Polonia si Bulgaria cauta solutii pentru asigurarea continuitatii in aprovizionarea cu medicamente, in special oncologice. Asta pentru ca medicamentele respective fie nu se mai produc, fie aprovizionarea lor se face cu disfunctionalitati deoarece nu mai exista un interes comercial din partea producatorilor sau distribuitorilor.

“In toate tarile exista disfunctionalitati privind aprovizionarea cu medicamente, generate de cauze diferite, in special de lipsa materiei prime care este asigurata de tari ca India sau China. Am convenit sa ne unim eforturile si, impreuna, sa facem demersuri pe langa producatorii de medicamente pentru rezolvarea situatiei”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Dr. Cepoi a participat, in perioada 10-11 iulie, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene, organizat sub egida Presedintiei Republicii Cipru, unde a discutat cu ministrii europeni ai Sanatatii privind asigurarea cu medicamente oncologice ale unitatilor sanitare.

Ministrul Sanatatii a avut o serie de intalniri bilaterale cu ministrii Poloniei, Belgiei, Finlandei, Bulgariei si Cipru dar si cu directorul regional al OMS si cu Comisarul European. in cadrul acestora, dr. Vasile Cepoi a accentuat nevoia unui schimb de experienta privind reforma sistemului medical european, a sistemului de asigurari, dar si problema lipsei de medicamente vitale pentru anumite tratamente.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania-nu-e-singura-tara-cu-probleme-in-aprovizionarea-cu-citostatice_17208/

lauff lautf laurf