Imprimare

Medicii de familie din Arad vor sa taxeze suplimentar pacientii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Taxele anuntate de medicii de familie din judetul Arad sunt considerate ilegale si abuzive de catre conducerea CJAS Arad, anunta realitatea.net.

Potrivit sursei citate, medicii de familie intentioneaza sa stabileasca taxe suplimentare fata de prevederile legale.

"Casa de Asigurari de Sanatate Arad solicita medicilor de familie respectarea cu strictete a normelor legale, precum si a drepturilor asiguratilor, astfel incat acestia sa nu fie supusi platii unor taxe abuzive si ilegale", sustine Gheorghe Domsa, directorul general al CJAS Arad.

Incepand cu 16 iulie va fi introdus un sistem de taxare al consultatiilor, inclusiv pentru pacientii asigurati, conform spuselor dr. Adrian Darabantiu, presedintele Patronatului Medicilor de Familie (PMF)Arad.

Darabantiu preciza ca decizia nu a fost luata de patronat, ci in urma unei reuniuni independente la care au participat peste o suta de medici de familie din cei 267 existenti in judet si la care a fost dezbatuta situatia din sistem.

"Majoritatea am decis sa aplicam tarife cuprinse intre 20 si 30 de lei pentru asigurati, in conditiile in care cei aproximativ 20 de lei care ne sunt decontati de Casa de Asigurari acopera jumatate din nevoile financiare pentru functionarea cabinetelor", a declarat Darabantiu.

Potrivit acestuia, fiecare medic va aplica un tarif propriu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-din-Arad-vor-sa-taxeze-suplimentar-pacientii_17211/

lauff lautf laurf