Imprimare

O tulpina E-coli, responsabila de infectiile urinare la femeile din SUA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 8 milioane de femei din Statele Unite care au contractat infectii ale vezicii urinare sunt victime ale unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, anunta realitatea.net.

O tulpina a bacteriei Escherichia coli a fost descoperita in ADN-ul puilor de gaina tratati cu antibiotice si oferiti apoi spre consum in supermarketuri. Bacteria se transmite mai ales in randul femeilor.

Potrivit cercetatorilor, infectiile urinare sunt greu de tratat. Acestia sustin ca daca o femeie sufera de o infectie a vezicii urinare care persista, in ciuda tratamentelor obisnuite, atunci acesta poate fi un semn al prezentei in organismul sau a tulpinii rezistente la antibiotice a bacteriei Escherichia coli.

Cercetatorii au declarat ca varianta rezistenta la antibiotice a bacteriei E. coli a fost descoperita atat in carnea de pui livrata pentru consum, cat si la pacientii suferinzi de infectii urinare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-tulpina-E-coli_-responsabila-de-infectiile-urinare-la-femeile-din-SUA_17212/

lauff lautf laurf