Imprimare

Vasluienii asteapta si pana la 3 ani sa primeasca protezele necesare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Listele de asteptare pentru acordarea protezelor prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui se intind si pana la trei ani. Astfel, in situatia de a astepta diversele tipuri de proteze de care au nevoie se afla sute de vasluieni, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor institutiei, la nivelul CJAS Vaslui functioneaza o comisie care stabileste urgentele care pot fi finantate. Ceilalti pacienti, considerati a nu fi prioritari, trebuie sa astepte pana vor veni fonduri.

"Urgentele stabilite de comisii, care au fost si solutionate, au fost cele ale asiguratilor cu cancer de colon, incontinenta si ale pacientilor care au nevoie de oxigen. In cursul lunii mai s-au aprobat cererile din 2009. In acest moment sunt cereri din 2010 pentru toate categoriile medicale", a declarat Mihaela Chitariu, director adjunct la CJAS Vaslui.

Pana in prezent, au fost depuse aproximativ 700 de cereri pentru proteze auditive, 289 pentru orteze si 181 pentru dispozitive de mers, in timp ce peste 60 de vasluieni asteapta sa le fie aprobate solicitarile pentru incaltaminte ortopedica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vasluienii-asteapta-si-pana-la-3-ani-sa-primeasca-protezele-necesare_17218/

lauff lautf laurf