Imprimare

La SJU Vaslui se opereaza doar urgentele majore din lipsa anestezistilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Acuzatia de malpraxis asupra unui medic anestezist de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a determinat conducerea unitatii sanitare sa suspende interventiile chirurgicale, anunta Agerpres.

Astfel, in cadrul spitalului sunt operate strict urgentele majore, restul pacientilor fiind trimisi catre alte spitale din judetul Iasi. Medicul anestezist Aurel Zabolotnai si-a inaintat demisia, in urma acuzelor ca ar fi responsabil de decesul a doi pacienti.

"Sectia Anestezie Terapie Intensiva functioneaza practic, la cota de avarie, cu doar doi medici. Dupa demisia domnului doctor, un medic anestezist a fost nevoit sa stea in spital timp de 72 de ore si ca sa poata pleca acasa sa se odihneasca am chemat din concediu celalalt medic. Am decis suspendarea temporara a interventiilor chirurgicale, urmand sa fie operate doar urgentele de grad zero. Este o situatie exploziva, suntem intr-un stres permanent, medici si pacienti, deopotriva. Am vorbit la Iasi sa vedem ce solutii putem gasi pentru a aduce medici rezidenti. Posturi au fost scoase la concurs de mai mult timp, dar nu s-a prezentat nimeni. Zona nu este una atractiva, vorbim de un judet foarte sarac si de lipsa dotarilor din spital. Medicii prefera sa profeseze in orase mari sau in strainatate", a declarat dr. Leila Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Anestezistul Aurel Zabolotnai, seful sectiei Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, a demisionat de la unitatea sanitara vasluiana, dupa ce in ultima saptamana s-au inregistrat doua acuzatii de malpraxis pe numele sau, doi pacienti decedand in urma anesteziilor administrate de acest medic. Potrivit colegilor sai, medicul se afla intr-o stare psihica ingrijoratoare.

"Este cel mai vechi anestezist din spital, are o cariera de 40 de ani, nu a avut niciun eveniment pana acum. O cariera care se incheie tragic, din punctul meu de vedere. Aceste doua cazuri l-au adus si pe el in stare de soc. Data fiind situatia in care se gasea spitalul, de a nu putea asigura linia de garda, domnul doctor avea avizul Ministerului Sanatatii pentru a profesa pana la 70 de ani. Nu isi reproseaza decat ca i s-a intamplat a doua oara intr-un timp atat de scurt. Sambata a stat inchis in cabinet. Ne-a ingrijorat starea lui psihica, am solicitat ajutorul psihiatrului pentru a sta de vorba cu dumnealui", a continuat directorul medical.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/La-SJU-Vaslui-se-opereaza-doar-urgentele-majore-din-lipsa-anestezistilor_17224/

lauff lautf laurf