Imprimare

In zece ani vor putea fi vindecate patru-cinci tipuri de cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doctorul James Watson, unul din cei care au descoperit structura ADN-ului, spune ca in zece ani vor putea fi vindecate patru-cinci tipuri de cancer daca oamenii de stiinta revolutioneaza modul in care abordeaza boala, scrie Agerpres.

Celebrul medic a luat cuvantul la Dublin, la un forum stiintific. El ii acuza pe cercetatori ca au o perceptie prea ingusta si ca le este teama sa riste.

"Cred ca trebuie sa ne concentram pe motivul pentru care nu putem vindeca cancerul...Cercetatorii in domeniul cancerului nu par dispusi sa-si asume riscuri. Credem ca sunt niste oameni foarte inteligenti, dar nu este deloc asa. Nu sunt insa mai rai decat ceilalti", a declarat Watson.

Revenind la cercetarile sale fundamentale asupra ADN-ului din anii 1950, omul de stiinta de 84 de ani crede ca a fost "norocos".

"Acolo unde lucram nu existau femei. As fi putut sa ma gandesc la ele in loc sa reflectez la ADN. Femeile sunt agreabile, dar ii fac pe barbati mai putin eficienti", a mai spus el.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-zece-ani-vor-putea-fi-vindecate-patru-cinci-tipuri-de-cancer_17226/

lauff lautf laurf