Imprimare

Ambulantele din Suceava, insuficiente si in stare avansata de degradare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autosanitarele Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Suceava sunt insuficiente, iar majoritatea se afla intr-o stare tehnica de degradare avansata, ceea ce face sa apara situatii in care se defecteaza in drum spre urgente, anunta Agerpres.

Potrivit directorului tehnic al SJA Suceava, Emil Filipescu, in dotarea SJA Suceava se afla 53 de autosanitare, dintre care trei trebuie casate, iar alte trei stau in garaj dupa ce au fost grav avariate in accidente rutiere.

SJA Suceava nu dispune de fonduri pentru repararea ambulantelor, iar firma care a emis politele de asigurare nu asigura integral despagubirile. Potrivit lui Filipescu, la Suceava, o ambulanta tip C, de terapie intensiva, parcurge anual 80.000 de kilometri, iar una de tip B, pentru acordarea de asistenta medicala de urgenta, 100.000 de kilometri.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, directorul SJA Suceava, Daniel Martiniuc, declara, intr-o conferinta de presa, ca autosanitarele din dotarea SJA Suceava nu beneficiaza de asigurare de tip CASCO, ci doar de asigurarea obligatorie, iar doua ambulante implicate in 2011 si la inceputul acestui an in doua accidente produse la Gura Humorului, respectiv Suceava nu au putut fi reparate.

Martiniuc preciza atunci ca, din cauza vechimii si a uzurii multor autosanitare, costurile pentru reparatii au crescut de la 200.000 de lei, in 2009, la 550.000 de lei, in prezent.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulantele-din-Suceava_-insuficiente-si-in-stare-avansata-de-degradare_17236/

lauff lautf laurf