Imprimare

Prefectul din Vaslui sprijina Spitalul Judetean de Urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prefectul judetului Vaslui s-a intalnit cu managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui pentru a discuta referitor la acuzatiile aduse sefului sectiei de ATI din unitatea sanitara, acuzat de malpraxis, in urma decesului a doi pacienti.

Potrivit Agerpres, prefectul a analizat impreuna cu conducerea spitalului toate posibilitatile privind completarea schemei de personal pentru sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI).

"Am considerat necesar sa incercam sa ajutam Spitalul Judetean de Urgenta. Nu este normal ca operatiile sa fie programate, din cauza lipsei personalului de specialitate. De aceea am luat legatura cu subsecretarul de stat, Raed Arafat, care urmeaza sa ne sustina in vederea gasirii unor specialisti ATI , deocamdata temporar. Urmeaza sa transmitem o adresa catre Ministerul Sanatatii prin care sa punctam atat rezultatele anchetei declansate la Spitalul Judetean cat si situatia destul de dificila in care se afla la aceasta ora SJU, prin lipsa specialistilor ATI", a declarat prefectul Radu Renga.

Prefectul a delarat ca este alaturi de familiile persoanelor care si-au pierdut viata in spitalul vasluian si a precizat, totodata, ca intelege si suferinta medicului anestezist acuzat de decesul unui tanar de 29 de ani si al unei adolescente de 16 ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prefectul-din-Vaslui-sprijina-Spitalul-Judetean-de-Urgenta_17238/

lauff lautf laurf