Cursuri de formare in reabilitare orala organizate de UMF Iasi
Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi va implementa proiectul "Centru de formare al specialistilor si resurse in reabilitare orala", demarat in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, Societatea Romana de Reabilitare Orala Iasi, Asociatia Medicala Romana Bucuresti si Universitatea Johan Wolfgang Goethe - Centrul Medical, departamentul de Chirurgie Orala.
Proiectul este finantat din bani europeni, prin axa 1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", obiectivul principal fiind crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competentelor personalului din invatamantul superior in domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare, perfectionare si acces la cele mai noi tehnologii si informatii din domenii specifice.
Instruire la nivel european prin sistemul de telemedicina
In acest sens, UMF Iasi va lansa un sistem de telemedicina care va permite o instruire la nivel european. Astfel, acesta va oferi ocazia studentilor sa dobandeasca o serie de competente cheie si profesionale prin intermediul discutiilor live intre un grup de experti si un medic dentist cu privire la managementul cazurilor speciale de tratament.
"Scopul acestui sistem este, pe de o parte de a forma medicii, oferindu-le acces la informatii din experienta colegilor lor si, pe de alta parte, de a le prezenta cea mai buna metoda terapeutica pentru pacient. Este un program profesional care vine in sprijinul medicilor dentisti, si care are si repercursiuni directe asupra calitatii tratamentului pacientilor printr-o abordare terapeutica interdisciplinara", a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi.
Reabilitarea orala in managementul pacientilor cu patologie complexa
Pentru imbunatatirea cunostintelor si formarea deprinderilor specifice in domeniul reabilitarii orale a personalului din invatamantul superior sunt organizate cursuri de formare.
In cadrul proiectului au avut loc mai multe evenimente. Cel mai recent este seminarul stiintific organizat pe 28.04.2012, seminar intitulat "Conceptul de reabilitare orala in managementul pacientilor cu patologie complexa". La eveniment au venit 178 de participanti, fiind organizat la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj.
Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2011 - decembrie 2013, avand o valoare totala de 8.766.355 lei. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro